Jak začít hrát golf?

Jak začít hrát golf?

Jak začít hrát golf

Chcete začít hrát golf? Checete si to jen zkusit, zda by vás to bavilo? Kamarádi vás přemlouvají, jenže vám se do toho moc nechce, protože nevíte co proto máte udělat. Zda vás tam vůbec pustí, jestli u toho nebude vypadat hloupě, co si vzít na sebe, kolik to vlastně bude všechno stát. Máte řadu dalších otázek?


Přečtěte si následujících pár řádků a nebo rovnou zavolejte +420 604 290 812.

Jak zjistím, kde hrát golf?

První věc, kterou udělejte, seberte odvahu a pojďte na golf. Všichni před vámi tam byli taky jednou poprvé.

V zásadě máte na začátku několik možností. Podle mě nejlepší je ta, že si objednáte služby profesionálního trenéra golfu na nejbližším hřišti.

Seznam golfovývh hřišť najdete na strance CGF, což je hlavní organizátor golfu v České republice. Na stránkách najdete mapu a podle regionu, města si vyfiltrujete hřiště vám nejblíže, bude tam i kontakt na golfové hřiště. Zavolejte, napište jim, že je hodláte poctít svou první návštěvou a zda je možné si objednat trenéra. Proč to? Je to člověk, který je odborně školen, aby vám ukázal vše potřebné. Zasvětí vás do tajů těch divných termínů, ukáže vám jak fungují cvičné plochy, které vám budou na pár týdnů druhým domovem. Jen vyžadujte, aby trenér byl členem asociace profesionálních golfistů, PGA. To je jediná záruka jeho odborné způsobilosti.

První výuka golfu

Máte domlouvenou vaši první výuku golfu. Naplánujte si příjezd s dostatečnou rezervou. Budete muset zajít na recepci, zaplatit vstupné, půjčit si nějaké vybavení, někde po vás budou vyžadovat nějaké iniciály pro zanesení do jejich rezervačních systému (při dalších návštěvách vám to zrychlí odbavení). Můžete mít smůlu, přijedete na golf a může vás čekat na recepci malá frontička. Ta půjde samozřejmě pomalu, přestože vy zrovna spěcháte za trenérem, který už na vás čeká.

Recepční se vás budou vyptávat co vlastně chcete a je tu první zádrhel. Vy to vlastně nevíte. Takže se naučtě následujících pár slov.

"Nejsem zde členem, chci jít na cvičnou louku, mám domluveného trenéra, potřebuji půjčit nějaké vybavení, potřebuji nějaké cvičné míče."

Co se za tím skrývá? Členové daného klubu nemusí platit ono vstupné na cvičné plochy, nečlenové ano. Bývá to většinou záležitost 200 CZK.

Golfové vybavení

Co se týče vybavení, většina lidí začíná a nic nemá, proto si ho musí půjčit. Chtějte hůl pro praváka pokud jste pravák (kterou rukou házíte, píšete, hrajete forhend v tenise), není rozhodující na kterou stranu hrajete hokej. Možná váš trenér bude připraven a hůl již pro vás bude mít. Pokud jdete třeba za mnou, mám jich několik a můžu zdarma zapůjčit. K vybavení zase někdy příště.

Takže máte vstupné, hůl, cvičné míče. Kolik? Během první hodiny jich odpálíte cca 40 až 70. Zeptejte se na zapůjčení míčů, kolik míčů je v košíku. Někde prodávají žetony a ty vhazujete do automatu přímo na cvičné louce. Poslední dobou se rozmáhá čárový kód. Stejná funkce jako žetony. Poslední dotaz, trenéra platím zde nebo platím přímo jemu? Zaplatíme vše a hurá za trenérem. Jde se na to.

V příštím pokračování si řekneme, jak by měla vypadat první hodina na golfu.

Závěrem

Pár posledních rad závěrem. Zkuste si vzít sebou někoho, kdo by to chtěl zkusit také, ve dvou se to lépe táhne. Navíc můžete spolu diskutovat o svém úspěchu či neúspěchu, tak jak to dělá každý golfista po hře. Líbila se Vám vaše první hodina na golfu? Chcete pokračovat? Já osobně nabízím golfový kurz ideální pro začínající hráče. 

ŠKOLA GOLFU BRNO

PGAC HEAD PRO
Martin Laimar

Zeptejte se přímo

+420 604 290 812
martin.laimar@seznam.cz

Martin Laimar