Patovací rozcvička

Patovací rozcvička

Spočívá vaše rozcvička před hrou v několika uspěchaných, polovičatých patech? Připravte se na další den frustrace se zahraného skóre. “Mohl jsem zahrát o 5 ran méně, kdybych nedal tolik trojpatů…”


Začnete-li vaši hru špatně na greenech, je velmi těžké mít dobrý výsledek. Dáte-li však na prvních pár jamkách solidní paty, pojedete na “vlně”. Rozviňte svou rozcvičku, míření a zahrání míče tam, kam chcete (start line), čtení greenů a tzv. brejků a jak moc do toho praštit.


Získáte potřebné sebevědomí již před samotnou hrou na hřišti.

Jak toho dosáhnout?

  • kalibrace míření úderové plochy
  • kalibrace start line, techniky úderu, koordinace
  • blok náhodných patů z různých vzdáleností a úhlů pro získání rychlosti
  • zkuste si méně a více nakloněné paty  
  • zahrajte paty do 3 metrů s plným nasazením (čtení, rutina) 

 

30 minutová patovací rozcvička

I když možná nemáte tolik času a zázemí, jaké mají nejlepší golfisté na světě, můžete se připravit dát ze sebe to nejlepší s nějakou strukturou vašeho rozcvičení.

Pojďme se podívat jak by mohla vypadat vaše solidní 30 minutová rozcvička.
 

5 minut

Najděte si co nejrovnější pat ve vzdálenosti max. 2,5 metrů od jamky. Na každý pat použijte vaši standardní přípravu na pat. Zkuste se cítit pohodlně. Pro prvních 10 patů použijte aim stick, pak ho dejte pryč.
 

10 minut

Chyťte si rychlost. 3 míče x 4 vzdálenosti, 3, 6, 9 a 12 m. Nejdříve do kopce, pak z kopce. Celkem tedy 24 patů s přípravou na ránu.


5 minut

Náhodná rychlost s jedním míčem. Choďte po greenu a hrajte míč z větší vzdálenosti než 6 metrů. Různé sklony. Po každé změňte pozici i vzdálenost.


10 minut

Jedním míčem a plnou přípravou na ránu. Začněte na 3 metrech. Po každém patu změňte úhel a zároveň běžte o nějakých 30 až 40 cm blíže k jamce. 
 

Nakalibrovali jste si start line. Víte jakou rychlostí se musí kutálet váš míč, přečetli a vyzkoušeli jste si různé sklony. Zahřáli svou rutinu. 


Můžete vyrazit na hřiště.

Mohlo by vás také zajímat:
Výměna gripů
MOI efekt
Fitting holí

 

ŠKOLA GOLFU BRNO

PGAC HEAD PRO
Martin Laimar

Zeptejte se přímo

+420 604 290 812
martin.laimar@seznam.cz

Martin Laimar